רחובות

עיריית רחובות והחברה העירונית רחובות בשיתוף משרד ראש הממשלה ויד יצחק בן-צבי מובילים את המיזם הקהילתי 'ישראל נגלית לעין' לתיעוד אלבומי משפחות. תיעוד זה נועד לשקף את סיפורה של רחובות ואת גווניה השונים  של אוכלוסיית העיר. התיעוד נעשה על ידי התושבים עצמם, בהנחיה ובסיוע של מרכז התיעוד.

תמונות מתוך האלבום האחרון

go to next item
go to prev item

23 אלבומים במרכז התיעוד

צוות המרכז

פרטים ליצירת קשר

גלי מדהלה

גליה פרחי

פעילים ומתנדבים

אביבה בוזגלו, אליהו לוטטי, אריה גרוס, הדסה אשד, הניה בר-זכאי, ורדה טלמור, חדוה ליבנה, יגאל ברקוביץ', יגאל עמרם, יהודית רייס, יורם הדר, לאה מאירי, מירה בלצר, משה ברכה, נורית שפיר, נעמי גמליאל, סופיה טלר, עמוס בר-זכאי, ענת קינן, פליקס אשד, צבי תדמור, רבקה סקגיו, רחלי רוגל, צילה ברן, שושי חמיאל, שי מאירי, שמעון בנוני, שרה סוריא

כדאי לדעת

ימי עבודה ושעות זמינות במרכז התיעוד

קישורים

עיריית רחובות

פעילות המרכז

go to next item
go to prev item

היסטוריה

רחובות הוקמה בשנת תר"ן, 1890, בניצוחם של אהרון אייזנברג ושל גואל האדמות, יהושע חנקין.

אייזנברג הכיר את אדמות 'דוראן' וסבר שהן טובות לחקלאות ולהתיישבות ויוצרות רצף של יישובים יהודיים מצפון לדרום.

השגת הממון לרכישת האדמה מסוחר קרקעות תורכי נתקלה בקשיים רבים ואולם בשיתוף פעולה עם אגודת 'מנוחה ונחלה' הוורשאית נקנתה הקרקע, וב-ז' באדר תר"ן נחתם הסכם הרכישה. בי"ד באדר נערך טקס חנוכת המושבה ובו ניתן לה השם 'רחובות' מתוך הפסוק: "כי הרחיב ה' לנו ופרינו בארץ" בראשית כ"ו, כ"ב.

רחובות הייתה המושבה העצמאית הראשונה במושבות הארץ שלא נתמכה בכספי הברון והייתה למושבה חקלאית משגשגת.

לאחר מסעו של בנימין זאב הרצל בין מושבות הארץ בשנת 1898, הוא כתב בספרו כי רחובות מגשימה את חזון מדינת היהודים ברוח ובמעשה.

בשנת 1908 הגיע לרחובות גל העלייה השני מתימן. משפחות אחדות אשר עלו לארץ בעידודו של יבניאלי, שליח א"י בתימן, ובעידודו של המורה עזריהו תושב רחובות, הגיעו למושבה.

בואם של יהודי תימן לרחובות  היה ראשיתו של מפגש בין יהדות המזרח ליהדות המערב  המפגש היה טעון וקשה אך פירותיו טובים שכן התימנים ברחובות היו לחלק מהמרקם הייחודי של העיר עד עצם היום הזה.

משנות החמישים  הייתה רחובות לעיר קולטת עלייה מכל הגלויות.

בי"א בתשרי תשי"א, 1950, הפכה רחובות לעיר  ובה מוסדות מובילים למחקר: מכון ויצמן למדע והפקולטה לחקלאות. העיר אף הובילה את ענף ההדרים בארץ ובייצוא לחו"ל.

כיום מתאפיינת רחובות בהיותה עיר המדע וההדר, עיר המשמרת את עברה כערך מוביל בתרבות המקומית  ומשעריה יוצאים חידושי מדע בין-לאומיים.

רחובות מונה כיום  כ-140,000 נפש. העיר מתפתחת, הן בבנייה חדישה ובתשתיות ומובילה בתחום המדע ובקיום אירועי תרבות ייחודיים.

גלויה ובה רישום: מראה המושבה רחובות בשנת תרנ"א,1891 אלבום קלמן וחנה (הניה) גבריאלוב, רחובות נגלית לעין