קיבוץ רעים

חברי קיבוץ רעים הצטרפו למיזם 'נשארים בתמונה' לתיעוד אלבומים אישיים, משפחתיים וקהילתיים בהיותם מפונים מקיבוצם במהלך מלחמת חרבות ברזל. תהליך התיעוד החל במרכזי המפונים ועתיד להימשך גם אחרי סיום הלחימה. התיעוד נעשה על ידי חברי הקיבוץ בסיוע וליווי צוות 'נשארים בתמונה'.

תמונות מתוך האלבום האחרון

go to next item
go to prev item

1 אלבומים במרכז התיעוד

צוות המרכז

פרטים ליצירת קשר

יהודית לובנשטיין-ויצטום

כדאי לדעת

ראשון – חמישי

8:00 – 15:00

קישורים

קיבוץ רעים

פעילות המרכז

go to next item
go to prev item

היסטוריה

רעִים הוא קיבוץ במערב הנגב הצפוני, בחבל אשכול, בקרבת מפגש הנחלים גרר ובשור.  הקיבוץ שייך לתנועה הקיבוצית ולמועצה אזורית אשכול. הקיבוץ הוקם בשנת 1949 על ידי  גרעין של תנועת הצופים ו' ששירת בפלמ"ח. בשעת העלייה לקרקע היו בגרעין מאה חברים. בתחילה היישוב נקרא 'תל רעים' על שם תל גמה שליד היישוב. מאוחר יותר הוסב שמו לרעים, ששמו הערבי הוא "תל אלג'אמע" ("תל החבורה" או "תל הרעים"), לזכר חברי הגרעין המייסד שנפלו במלחמת העצמאות.

קיבוץ רעים תוכנן על ידי האדריכל חנן הברון. המבנה אשר שימש את הברון במשך עשרות שנים כמשרדו, מהווה כיום את מבנה המורשת של הקיבוץ ובו תצוגה על ההיסטוריה של הקיבוץ.

במשך השנים קיבוץ רעים התבסס בעיקר על קליטה של גרעיני נח"ל מתנועות הנוער השונות: הצופים, הנוער העובד, המחנות העולים וגרעינים פרטיים. לצד אלו קלט הקיבוץ עולים חדשים ממדינות שונות באירופה ומצפון אפריקה וחברי תנועות נוער ישראליות.

פרנסת הקיבוץ נשענת על ענף החקלאות ושני מפעלי תעשייה – מפעל לעיבוד מתכת בקרני לייזר ('ישרלייזר רעים') ומפעל 'ישרביג' העוסק בייצור מבלטים לתעשיית הקרטון. חברי הקיבוץ עובדים בכל הענפים וגם בעבודות חוץ, בענפי השירות וענפי עזר כמו במכבסה, במוסך, בנגריה, בבניין, במשרד החינוך, אצל מעסיקים פרטיים, במפעלים אזוריים ובמקצועות חופשיים נוספים. הקיבוץ מחזיק בחלק מהבעלות של א.ב מתכננים, אחת מחברות התכנון הגדולות בישראל.

קיבוץ רעים במבט מלמעלה. צילם גיא ננצל